Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Αθήνα

Προεδρικό Μέγαρο
Σχεδιάστηκε ως κατοικία του διαδόχου Κωνσταντίνου από τον Τσίλλερ το 1891. Χρησιμοποιήθηκε ως Ανάκτορο μετά την μετατροπή των παλαιών Ανακτόρων σε Βουλή των Ελλήνων. Σήμερα αποτελεί την επίσημη κατοικία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
.
Η Βουλή των Ελλήνων
Θεμελιώθηκε το 1836 για να χρησιμοποιηθεί ως Ανάκτορο του Όθωνα. Αυστηρό και λιτό δωρικό κτίσμα. Μπροστά, το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. Αριστερά του μνημείου, υπάρχει η επιγραφή : Μία κλίνη κενή φέρεται εστρωμένη των αφανών. Δεξιά : Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος.
.
Εθνικός κήπος
Ακολουθεί το αγγλικό πρότυπο κηποτεχνικής διαμόρφωσης και η κατασκευή του ξεκίνησε το 1840.
.
Βαρβάκειος αγορά
Τα πιο φρέσκα ψάρια στο εντυπωσιακό κτίριο της Βαρβακείου αγοράς με την υπέροχη σειρά παραθύρων απ' όπου διέρχεται το φως του ήλιου.
.
Η Στοά του Βιβλίου
Η Στοά του Βιβλίου στην οδό Πανεπιστημίου, ιδρύθηκε το 1996 από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία σαν χώρος συνάντησης του κοινού με το βιβλίο αλλά και για άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες.
.
Ταβέρνα στην Πλάκα
Η απόλαυση του φαγητού σε υπαίθριους χώρους, σε αυλές, σε πλατείες και πεζοδρόμια, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Ελληνικού τρόπου ζωής. Η γραφικότατη περιοχή της Πλάκας είναι γεμάτη από τέτοιες ταβέρνες και μεζεδοπωλεία.
.
Προπύλαια στο βράχο της Ακρόπολης
.
Αέρηδες, Πλάκα
Εστιατόριο μπροστά σε κατάλοιπο από την Τουρκοκρατία
.
Κέντρο Μελά - Κηφισιά
Στη γειτονιά μου !
.
Πλατεία Κηφισιάς
Μια βόλτα με το αμαξάκι στο πράσινο αυτό προάστιο
.
Αττική οδός
.
Ολυμπιακό γυμναστήριο Άρσης Βαρών Νίκαιας
Κλειστή σάλα σε αμφιθεατρικό σχήμα. Μετά το ΟΑΚΑ, είναι το Ολυμπιακό κτίριο που μου άρεσε πιο πολύ.
Πηγή στοιχείων : Αθήνα, Μίλητος 2004

Δεν υπάρχουν σχόλια: