Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Ζωντανές ενέργειες

Φυσικές μορφές της ζωντανής ενέργειας
Οι καταπληκτικές ενοράσεις και θεωρίες
του Βίκτορος Σαουμπέργκερ ( 1885 - 1958 )
Caloum Coach, AA Dipl. Araia, Ariba, Ρέω 2006
Στα τέλη του 19ου αιώνα ήλθε στον κόσμο ο Βίκτωρ Σάουμπέργκερ. Γεννήθηκε στην Άνω Αυστρία κι από τη θέση του δασοφύλακα διείσδυσε στα άδυτα της φύσης, αποκαλύπτοντας αλήθειες και μυστικά για το νερό που θα μπορούσαν ν' αλλάξουν βασικούς άξονες του τεχνολογικού πολιτισμού μας.
Η επαφή με τη φύση ενσταλλάζει στον νεαρό Σάουμπέργκερ μια βαθιά έλξη για τη μεταφυσική, ωστόσο καταφέρνει να στρέψει το μεταφυσικό του ενδιαφέρον προς τις πρακτικές εφαρμογές και να δημιουργήσει εφευρέσεις και συσκευές που αν η ανθρωπότητα τις χρησιμοποιούσε, θα μπορούσε να λύσει πολλά από τα προβλήματα που την μαστίζουν.
Η παραγωγή ηλεκτρισμού από το νερό, η συσκευή μετατροπής οποιουδήποτε νερού σε νερό με ποιότητα ορεινής πηγής, η συσκευή κλιματισμού με μέγεθος καπέλου, εργαλεία και μέθοδοι άροσης που πολλαπλασιάζουν την παραγωγή, είναι μερικές από τις εφευρέσεις του οι οποίες υλοποιήθηκαν, για αρκετές από τις οποίες πήρε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.
Όπως σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις, ο Σάουμπεργκερ καταδιώχθηκε και βασανίστηκε από το επιστημονικό κατεστημένο, το οποίο δεν αναγνώρισε την ευφυϊα του καθώς αρνήθηκε να συμμετάσχει στις ωφελιμιστικές και υποκριτικές πρακτικές του. Πέθανε καταβεβλημένος και κατατρεγμένος από την αχαριστία και την στενοκεφαλιά των ανθρώπων, όταν ένοιωσε ότι κάθε ελπίδα για μια ζωή παραγωγική κι ευτυχισμένη είχε αρχίσει να χάνεται.
Πηγή στοιχείων : Το οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: